winter-leg-scrub-concentrate-_20160402223926

Winter Leg Scrub Concentrate 500 ml - Equimins

Equimins
    Levertijd:1-3 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Preventief middel ter voorkoming de benen door invloeden vanuit de modder..

Mok is een verzamelnaam voor alle huidproblemen die voorkomen aan het onderbeen. Alles van een paar onschuldige korstjes in de kootholte, tot uitgebreide natte plekken tot op de pijp vallen onder de noemer mok. Het is een zgn. multifactoriële aandoening, waarbij verschillende oorzaken gezamenlijk zorgen voor huidirritatie. Meestal ziet de eigenaar eerst een paar korstjes in de kootholte. De huid eromheen raakt geïrriteerd en ziet rood.

Als de korstvorming uitbreidt, scheurt de huid open en ontstaan er kloven. Dit is zeker pijnlijk, soms loopt het paard er zelfs kreupel door. De opengescheurde huid is bovendien een broedplaats voor allerlei ziekteverwekkers (bacteriën, schimmels, mijten), waardoor de huid verder gaat ontsteken. De plekken worden vochtig en breiden zich snel uit. Ook kan het voorkomen dat een paard jeuk krijgt aan de onderbenen. Dit uit zich in het stampen op de grond, of het langs elkaar schuren van de achterbenen. Jeuk wordt meestal veroorzaakt door mijten.

Soms loopt de mok op tot ver boven de kogel op het pijpbeen. Als het hele onderbeen aangetast is noemen we het ook wel rap of rasp. Deze ontsteking is zeer pijnlijk en door de ontsteking lopen de hele onderbenen op

Een geconcentreerde reiniger voor de benen.
Voor gebruik tijdens herfst en winter om het paard te beschermen tegen de negatieve gevolgen van modder.
Te gebruiken aan het eind van de dag wanneer u het paard naar binnen haalt.
Dit is een heel veilig product, zonder schadelijke chemicaliën.

Gebruiksaanwijzing: 2 dopjes op 1 liter water mengen.
Met een spons de onderbenen van het paard hiermee schoonmaken.
Niet afspoelen.