Equisport Electrolyte Liquid 1 lt- HorseMaster

Horse Master
    Leverbaar:1-3 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Te gebruiken na zware arbeid, bij overmatig zweten, extreme hitte, transport en omstandigheden van onrust..

Equisport Electrolyte is een elektrolytenmix met appelsmaak voor aanvulling van lichaamszouten die verloren zijn gegaan . Bevat o.a. een hoge concentratie natrium, kalium, magnesium en chloride op dextrose basis.

Equisport Electrolytes dient te worden toegediend om een tekort aan belangrijke mineralen en minerale zouten op te heffen na zware inspanning of bij spanning(bv reizen) en om prestaties te optimaliseren.

Overmatig zweten
Bij zware inspanning, vooral bij warm weer, gaat het paard zweten. Met het zweten verliest het lichaam niet alleen veel vocht maar ook belangrijke voedingsstoffen, zoals Calcium, Natrium, Kalium en Chloride. Een langdurig of regelmatig tekort aan deze stoffen verstoort de water- en elektrolytenbalans in het lichaam. De effecten hiervan zijn vaak pas op de lange termijn zichtbaar en uiten zich in algemene symptomen zoals minder werklust, vermindering van de prestaties en weinig huidelasticiteit.

Elektrolyten aanvullen
Elektrolyten-mixen zijn erop gericht om de bij het zweten verloren gegane voedingsstoffen weer aan te vullen. Elektrolyten zorgen er tevens voor dat water wordt opgenomen. Als het natriumgehalte van het bloed namelijk te laag is, heeft het geven van alleen water geen zin; de nieren scheiden dit water weer uit. Elektrolyten-mixen bevatten zouten in een natuurlijke verhouding en zijn qua samenstelling gelijk aan de bloedvloeistof, waardoor ze direct door het lichaam worden opgenomen.

Gebruiksaanwijzing:
Oraal toedienen in hoeveelheden van 50 ml.
Voor en na inspanning of stress.
Zorg dat er altijd voldoende vers water beschikbaar is.

Bewaarcondities
Niet bewaren boven 25° C
Buiten bereik van kinderen bewaren.

Verpakking
1 liter fles met doseerunit

Samenstelling:

Per kilo:
Natrium 17,1 %
Kalium
3%
Calcium
0,94%
Magnesium
0,5% 
Additieven:
E6 Zink (Chloride) 2.140 mg
E5 mangaan (Chloride) 1.100 mg
E4 Koper (Chloride) 510 mg
E3 kobalt (Chloride) 77 mg
Glycine 2,14 gr 
 
Dit product bevat Glycine voor een snelle opname.