artrose paard

Artrose paard

Artrose (gewrichtsslijtage) bij het paard is de naam van een aandoening aan het kraakbeen in de gewrichten. Artrose bij paarden ontstaat doordat er meer gewrichtskraakbeen verloren gaat dan er door het lichaam geproduceerd kan worden. Het kraakbeen verslechtert en soms verdwijnt het helemaal. Bij artrose bij het paard vermindert ook de vloeistof in het gewricht. Deze vloeistof, synovia geheten, is nodig om het gewricht soepel te laten draaien en om schokken te absorberen. Door slijtage van gewrichtskraakbeen en een vermindering van de schokabsorberende vloeistof in de gewrichten kunnen botten over elkaar schuren, wat veelal pijn veroorzaakt.

Artrose bij paarden

Alles scharniert – letterlijk – bij gewrichten. Als het niet de gewrichten zelf zijn, dan zijn het de banden of pezen die het gewricht stabiliteit en beweeglijkheid geven. Artrose bij paarden of gewrichtsaandoening begint vaak met ontstekingen in het weefsel dat het gewricht omgeeft, het zogenaamde gewrichtsvloeistofvlies (synovia membraam). Als er niet tijdig wordt ingegrepen zullen leeftijd en gebruik (werk) de kwaliteit van de gewrichtsvloeistof verdunnen en verslechteren (wordt waterig). Als dit gebeurt, verliest het gewricht de mogelijkheid om zichzelf te beschermen tegen wrijving, stoten en het binnendringen van ontstekingscellen.

Gewrichtsoverbelasting en gewrichtsaandoeningen komt vaak voor bij paarden eenvoudig weg vanwege één reden: de gewrichten bij paarden hebben een zeer complexe structuur, waarbij deze extreem zware belasting op een relatief kleine oppervlakte moeten kunnen verwerken. Het resultaat is dat deze gewrichten erg gevoelig zijn voor ontsteking, zwelling of het effect op langere termijn van degeneratieve gewrichtsaandoening – in het bijzonder bij ouder wordende paarden en zij die actief betrokken zijn bij de wedstrijdsport.

Pardoes Aurora is de specialist op het gebied van voedingssupplementen die helpen bij paarden met artrose.

Op deze pagina ziet u ons gespecialiseerde assortiment voedingssupplementen, deze behoren tot de top op het gebied van voedingssupplementen die helpen bij paarden met artrose. 
Door hier op te klikken krijgt u de uitgebreide informatie over het product.
Er zijn verschillende stadia en vormen van artrose bij paarden.

Indien u advies wilt hebben bij het maken van een keuze welk product het beste is voor uw paard met artrose, neem dan gerust contact met ons op. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend, wij helpen u graag met het maken van een keuze.

T: +31 (0) 6 - 53 18 42 55
E: info@pardoes-aurora.nl