Revitalyte Electro Salts 1 kg - Equimins

Equimins
    Levertijd:1-3 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Te gebruiken na zware arbeid, bij overmatig zweten, extreme hitte, transport en omstandigheden van onrust.

Electrolytes dient te worden toegediend om een tekort aan belangrijke mineralen en minerale zouten op te heffen na zware inspanning of bij spanning (bv reizen) en om prestaties te optimaliseren.

Overmatig zweten
Bij zware inspanning, vooral bij warm weer, gaat het paard zweten. Met het zweten verliest het lichaam niet alleen veel vocht maar ook belangrijke voedingsstoffen, zoals Calcium, Natrium, Kalium en Chloride. Een langdurig of regelmatig tekort aan deze stoffen verstoort de water- en elektrolytenbalans in het lichaam. De effecten hiervan zijn vaak pas op de lange termijn zichtbaar en uiten zich in algemene symptomen zoals minder werklust, vermindering van de prestaties en weinig huidelasticiteit.

Elektrolyten aanvullen
Elektrolyten-mixen zijn erop gericht om de bij het zweten verloren gegane voedingsstoffen weer aan te vullen. Elektrolyten zorgen er tevens voor dat water wordt opgenomen. Als het natriumgehalte van het bloed namelijk te laag is, heeft het geven van alleen water geen zin; de nieren scheiden dit water weer uit. Elektrolyten-mixen bevatten zouten in een natuurlijke verhouding en zijn qua samenstelling gelijk aan de bloedvloeistof, waardoor ze direct door het lichaam worden opgenomen.

Gebruiksaanwijzing:
30 gram per keer (2 volle maatschepjes) oplossen in 1 liter water.

Bewaarcondities
Droog en koel bewaren
Buiten bereik van kinderen bewaren.

Verpakking
1 kg

 

Samenstelling:

Calcium Lactate 30 g/kg, Magnesium 17 g/kg, Potassium Chloride 50 g/kg, Sodium Chloride 137 g/kg, Copper 50 mg/kg, Zinc 60 mg/kg, Dextrose 700 g/kg, Probiotics 33 g/kg,

 Free from any prohibited substances as defined under Jockey Club and FEI rules.